Kibarkan Jalur Gemilang~!

Jalur Gemilang

Wednesday, June 30, 2010

Sayonara Kawan..


Entri ni Cik Ain tujukan khas buat Cik Hanum yang dah pulang ke kampung halaman.. *skema kan ayat aku?hikhik*

Hanum, ko ingat tak masa kita mula-mula bertegur sapa.. Kita jumpa kat Sentul.. Umah Cik Rozy ngan Cik Paroh.. Time tu aku memang tak tau nak borak pasal apa ngan ko.. haha... *aku kan pemalu?wakaka*.. Ko pun senyap je..

Pastu kita start rapat bila dok sebilik kat Apartment Mawar skali ngan Cik Leha.. Pegi mana-mana pun bertiga.. Most of the time la kan.. :) Pegi kelas skali.. Bila naik tren je, mesti ko ngan Leha busy cuci mata.. Pastu keluar je dari tren, korang mesti bising-bising pasal jumpa orang ensem la.. orang lawa la.. Aku jugak yang blur.. haha... Ko ngan Leha cakap aku naik tren tak pandang kiri kanan.. wakaka.. Lawak pulak aku rasa time tu..

Hanum, ko ingat tak masa kita masuk kelas ACCP.. kita buat group project sama-sama.. Sampai tido lewat pun ada.. huhu.. Ko ingat tak ko wat kepala ala-ala Tulasi.. hahaha.. kelakar betul!!

Hanum, ko ingat tak masa kita pergi kerja dari Sentul ke Putrajaya.. Kul 6.30am dah kua umah.. Jauh gila kita berjalan, naik tren turun tren.. Pastu naik bas pulak.. Ingat tak betapa cuaknya kita masa first time naik Nadiputra?wakakaka... Aku memang tak boleh lupa part tu!! Time tu la kita sama-sama merasa buka puasa dalam tren kan.. hehehe..

Hanum, ko ingat tak kita buat kerja gila tiba-tiba kua ofis masa rehat, pastu trus naik bas pegi Alamanda?Best kan buat camtu!!hahaha..

Hanum, tadi aku bukak pintu bilik aku, tengok bilik ko kosong, aku sedih.. :'(

Hanum, aku mintak maaf ye kalau ada salah silap.. Mintak halal makan minum.. Aku suka kawan ngan ko.. Wish you all the best.. Senang-senang datang la KL.. kita ronggeng! heee.. :)

Cik Hanum dan Cik Ain.. *miz u already..sob!*

Sayonara kawan....

Tuesday, June 22, 2010

Ohh Tidak!


Kat ofis, tengok kalendar..
Balik umah, tengok kalendar..
Bau makanan, teringat masakan mak..
Nampak budak-budak yang sehat terlebih, teringat wo de didi, Daniel..

Oh Tidak!! Saya homesick!

Wo yao hui jia!!

*godek dari uncle google*

*tak sabar rasanya nak tunggu sampai minggu depan.. :)*


Thursday, June 17, 2010

W.O.R.D.S


"There are more than what meet the eyes"

Pebende ayat ni tetiba kan.. hee.. Cik Ain terjumpa quote ni tadi dan Cik Ain jadi sangat suka dengan quote tersebut.. :)

Peeps, learn the above saying.... sometimes looks can be deceiving and things are not always as they appear, ye dak?

P.E.A.C.E (^_^)v

Tuesday, June 15, 2010

Cerita Cik Ain.. (^_^)


Cik Ain memang tengah tak tau nak watpe sekarang.. So, Cik Ain pun merajinkan jari jemari ni untuk meng'update' blog kesayangan.. ngeh3.. :)

Last weekend, Cik Ain memang tak duk diam ok! Hari Sabtu tu, pagi-pagi Cik Ain dah bangun sebab nak pegi merayap ke KLCC jumpa Encik Sidi.. heee.. Sempat jugak la Cik Ain melawat ikan-ikan kat Aquaria dengan beliau.. Tapi manusia kat situ... Ya Allah!! Tersangat la ramai.. nak jalan pun payah.. 3 kali Cik Ain masuk tunnel kat dalam Aquaria tu sebab first and second time masuk, tunnel tu sesak.. So, tak dapat nak feeling feeling tengok ikan yang comel, huduh, besar bagai kat situ.. Nasib baik the third time dah takde orang sangat.. Baru la boleh tengok ikan-ikan dalam tunnel dengan tenang.. :)

Hari Ahad pulak, Cik Ain melakukan aktiviti riadah dengan Cik Hanum.. kitorang pegi marathon.. Bukan lari-lari aaa.. tapi movie marathon... hakhak.. Kami tengok cerita Prince of Persia and The Karate Kid.. Boleh baca dekat blog Cik Hanum kalau nak lagi detail.. *Hanum!aku promote blog ko nih.. sila terharu skang! :p*

Begitu laa alkisah weekend Cik Ain... kiki..

Eh gambar pe ni??



Haa... ni gambar Cik Ain pegi piknik kat Sg Gabai dengan kawan-kawan yang besh~! hee.. Saje suke suki letak.. :)

Ok, cerita Cik Ain dah abes..... ngeee~! :)

Monday, June 7, 2010

I'm not stupid


You think you're good at it,
But I'm not stupid..

You think you could fool me,
But I'm not stupid..

You even swear when we argue,
But I'm not stupid..

And yes I'm not stupid..

Thank You Allah for the guidance..

And to you... I'm glad we're done..

Hoping for a nice goodbye with I-hope-you-will-be-happy phrase? No, never in million years..


-E.N.D-