Kibarkan Jalur Gemilang~!

Jalur Gemilang

Monday, November 12, 2012

Fuyooohhh!


Fuyoooohhhh lama betul tak update blog beta ini.
Fuyoooohhhh bersawang sana sini.. puhhh puuhhh *tiup tiup sawang kasik terbang*
Fuyoooohhhh dah lama tak taip entri dan bila start taip, mula la asyik backspace memanjang!

Fuyoooohhhh sekarang musim durian.. dan musim durian crepe juga! 

Ha tengok ni! 


Ni batch durian crepe yang kedua.. sebab tu ada warna ala-ala shocking pink tu! hehehe.. Abah pun taknak kalah.. Nengok anak beliau meng-crepe, maka beliau pun potong french toast,  letak sardin, bakar pastu letak sos cili sebagai finishing touch.. eceh! hahaha.. anak beliau ni baik hati, so bagi la sandwich tu tumpang bergambor barang sekaki dua dengan durian crepe.. hihiks.. :p

Sebab semua ahli rumah gila dengan durian, sekali lalu dapur, buka fridge, ngapppp! Dua kali lalu dapur, dua kali buka fridge, dua kali ngappp! ha begitu! hehehe

Ok, cukup. Jangan berjela. Fuyoohhhhh! :)

Tuesday, September 11, 2012

Knock knock!

Ketuk-ketuk! Ha bukan ketuk-ketuk Ramadhan ni.. ketuk-ketuk pintu belog sendiri.. boleh gitu?hehe
Malas sungguh nak update.. dok auu nok tulih nape.. *kata orang ganu! haha*

Huwarghhh malas sungguh ni.. ok thanks bye. :p

Eh eh rasa nak tepek gambor la kat sini..

Nah!

Sesi beramah mesra bersama dinosour! teehee :p

Wednesday, May 30, 2012

Birthday Note

To Allah the Almighty, the Creator and Lord of the Universe
Alhamdulillah.. Thank you Allah for giving me a chance to live this life for another year.. I am forever grateful for your bless, grace and love. Your guidance is what I need the most to become a better Muslim for now and hereafter.  


To Abah and Mak
I'm a year older. Thank you for helping me grow. Thank you for always been there for me. I love both of you so much I could not explain. 


Siblings (Angah, Abang, Acik, Adik)
You guys make my life richer with joy and laughter.. and not to forget, tears! hehe.. Luv ya! Luv ya! Luv ya! :)


Tok
The one who always care about me since I was a baby. Please get well soon. Naz sayang tok! :)


Encik Sidi
Thank you for being with me through ups and downs. You make the imperfect to be perfect. I love you and always will. :)  


Friends
My besties and friends are the unforgotten treasures. You add colors to my life and make it as beautiful as a rainbow. Thank you peeps! I love you to bits! :)

p/s: This entry was written with lots and lots of love.. 



Tuesday, May 29, 2012

Gelap

Hati resah apabila dah pukul 7.30 malam tapi kerja masih tak siap..
Hati resah apabila seorang demi seorang melangkah keluar..
Hati resah apabila hanya tinggal berdua dengan bos dalam ofis.. *sebab tau kejap lagi akan tinggal sorang*
Hati bertambah resah apabila dengar bunyi zip beg bos.. *bos dah kemas-kemas*
Hati lagi bertambah resah apabila  dengar bunyi tapak kaki bos laju menuju ke pintu..
Hati lega sket bila bos pandang.... *berharap bos stay sket lagi*
Tiba-tiba.. "Tap, tap, tap, tap"
Sekeliling gelap.. Yang terang hanya ruang cubicle ku..
Oh bos! Bakpe laaa kejam benor tutup semua lampu kecuali lampu meja saya.. 
Saya takut gelap bos!Waaaaaaa..


I marah dengan you ni bos! Esok I nak hasut kakak kopi, jangan bagi kopi kat you! >.<

Tuesday, May 8, 2012

Checked!

Birthday present untuk Abah - Checked!
Avengers - Checked!
Jakel - Checked!
Putu mayam - Checked!

Err.. putu mayam pun masuk list.. haha.. Minggu lepas Cik Ain demam.. masa demam mengidam nak makan putu mayam.. motip? motip? :p
So hari ni baru dapat putu mayam pasar malam.. hehe :)
Macam pantun la pulak kan.. 

Dan yang belum dapat ditunaikan,


1. Creme Brulee
2. Malaysia Kita *yes, again! ptd, semoga berjodoh la kita ye.. huhu*
3. Preve


Yang no 3 tu tipu.. hiperbola je kat situ.. hikhik.. :p



Monday, April 23, 2012

Kelakar la kau!

Kau ingat aku kisah dengan kau? hahaha.. kelakar la kau!
Kau ingat kau penting ke? hahaha.. kelakar la kau!
Kau ingat kau bagus? hahaha.. kelakar la kau!
Kau rasa kau hebat dan disukai ramai? hahaha.. kelakar la kau!


Serius kau ni kelakar!

Friday, April 20, 2012

Tak Pernah Puas

Manusia ni memang tak pernah puas kan? Susah nak bersyukur, senang cakap.. Ada je complain ni tak betul, tu tak betul.. Ye, memang complain tak salah.. Memang ada hak.. Tapi cara complain tu tak berapa betul.. Seeloknya bagi la kritikan yang membina.. Bukan dengan buka aib orang.. Kutuk orang sana sini.. 

p/s: Cik Ain tak suka orang yang asyik complain tapi dia sendiri tak produktif dalam menjana output untuk dikongsi bersama masyarakat sekeliling.. walauweh! hahaha :p.. dalam ayat kasar nye, dia sendiri habuk pun tarak! ha hambik ko! :p


Wednesday, April 4, 2012

Ikut kata hati

Hari ni balik keje, pegi Maybank..
Lepas tu ingat nak terus balik, tetiba hati berkata, "Eh pegi KLCC la.. dh separuh jalan ni.."
Ok, ikut kata hati..
Jalan punya jalan, maka sampai la di KLCC..
Hati berkata lagi, "Eh, shower gel dah nak abes.. pegi beli shower gel la.."
Ok, ikut kata hati..
Masuk satu kedai ni.. jumpa shower gel yang berkenan.. ambil, letak dalam bakul..
Hati berkata, "Eh macam tak berbaloi beli 1 barang.. cari la barang lain lagi.."
Ok, ikut kata hati..
Pusing-pusing kedai tu.. tak jumpa barang yang betul-betul rasa nak beli..
Hati berkata, "Eh pusing la lagi.."
Ok, ikut kata hati..
Pusing punya pusing, ter'stop' dekat perfume section.. 'ter' ok 'ter'..
Hati berkata, "Cer bau perfume-perfume ni.. macam bes je.."
Ok, ikut kata hati..
Akhirnya, ter'bau' dan ter'beli'!!
Ikut la kata hati lagi! Ikut! Ikuttttt!

**Mode: Menyesal! Menyesal! Menyesal!! Kalau beli Levis pun takpe.. Swatch ke.. ini perfume! Makan bubur 6 bulan! -_-'

Thursday, March 29, 2012

Yummms!


Had this yesterday.. super nice! super yummy!


Definitely will return :)

Wednesday, March 28, 2012

Tensi!

"Eh, bengong driver bas ni!"

Ha tu ayat Cik Ain pagi tadi bila tahan bas tapi bas tak nak stop and driver dia memang sengaja buat macam tu! *Cik Ain memang dah anti dengan driver sorang ni*

Kadang-kadang rasa pelik dengan perangai driver bas ni.. Berlagak dan sombong tak tentu pasal.. Semua orang naik bas tu bayar kot! Bukannya freeeee! Jangan la layan penumpang macam penumpang tu makan gaji dengan ko! haish! Emo Cik Ain..

Lagi satu, bawak bas macam tengah race dengan kapal terbang! Dalam bas tu orang.. bukannya ayam! Haih.. sungguh tak berhemah!

Pagi-pagi dah menambahkan stress orang! Cepat la kedut muka I ni.. oh nooooo!


Thursday, February 23, 2012

Silent

Silent does not mean I know nothing..
Silent does not mean I agree..
Silent does not mean I'm mute..

It's just that I love being silent..

***********
Please stop bragging about yourself! I'm not interested!
And by the way girl.. you're not that great! heh! *I wish I could draw smirk face here*

Thursday, February 2, 2012

Sawang!

Yeaaaaa! Banyak sungguh sawang di blog Cik Ain.. Oh sudah lama tidak menjenguk blog.. Aktiviti blogging akan disambung setelah terhenti seketika.. Cewah! Ayat macam nak suruh Cikgu BM bagi A je kan.. hahaha

Happy New Year people! *Ha dah bulan 2, ko baru nak wish orang ramai ye Ain!* Rasanya tak terlewat lagi kot.. hehe..

Ok, sawang dah cuci.. clean and clear dah! weeeee :)

Gapai azam tahun baru! :p