Kibarkan Jalur Gemilang~!

Jalur Gemilang

Monday, April 18, 2011

Bongkak!


Entri ni ditujukan khas untuk pemandu bas yang tak sedar diri!

Benci betul la dengan driver bas yang sombong bongkak! Tak reti nak hormat penumpang.. Cara layanan seolah-olah orang tak penah bayar tambang bas pulak.. Hello! Duit penumpang la yang bayar gaji awak tau! Yang nak menyombong tak tentu pasal tu apa kes?

Jangan ingat orang yang naik bas tu low class sampai awak rasa boleh pijak-pijak kepala dorang.. Ada yang gaji lagi besar dari awak ye! Baru bawak bas, belum bawak kapal terbang lagi.. Kalau bawak kapal terbang, lagi tinggi angin gamaknye..

Dengar sini encik-encik pemandu bas ye.. Awak semua tiap-tiap hari deal dengan orang awam.. Kena belajar la cara nak berkomunikasi dengan orang ramai.. Awak letih ke, tak letih ke.. you have to deal with it! Ingat orang naik bas tu tak penat ke? Bila orang tanya, jawab je la elok-elok.. Kena bayar ke nak jawab elok-elok? Tak kan?Belajar beradab sket boleh?

Selama dekat 2 tahun Cik Ain kat Putrajaya ni, boleh bilang dengan jari je driver bas yang betul-betul sopan dan layan penumpang dengan elok.. Yang lain-lain tu tak tau la mana pergi adab masing-masing.. Ke laut agaknya.. Bagi pemandu bas yang bagus segala segi tu, keep it up! Bagi yang kurang adab sopan, berhenti je la bawak bas.. Pergi bawak kereta sorong!

**Ehsan google

9 comments:

♥CIK SHA♥ said...

hamboi..berangin sungguh ni..ehehe..sabo ain sabo..

xara said...

apa pemandu bas tu buat kat cik shafinaz? marah sungguh ni? :)

peanutzz said...

cik sha: hahaha.. angin keluar lepas dh pendam sekian lama.. wakaka :p

kak xara: amboi kak xara sungguh2 panggil shafinaz.. hahaha.. driver tu la, org tnya dia buat dek je.. buat macam kita mintak belas ihsan dia pulak nk naik bas tu.. *marah tak abes lg.. hihi*

nisa ~ shasha said...

waaa.. driver bas suka cari pasal dgn u kan???

peanutzz said...

nisa: memangggggg... eeeee.. mencik!mencik!kejadah kan??hahahaha

nurul azida ahmad said...

cik ain, sy rs perenggan y terakhir tu mcm penah ku dengar br2 ni kat Maharaja lawak. hikhik. 1) Ke lautttt.. 2)keep it up! dua2 tagline apek minggu lps ms komen! hehehehe :-p

peanutzz said...

oo yeke cik zida..kiki.. beta tak tgk maharaja lawak.. xde astro..uhuk uhuk :((

xara said...

ala, tengok kat youtube je pun bole..ekke

peanutzz said...

ain dh start tengok kak suri! kikiki :p