Kibarkan Jalur Gemilang~!

Jalur Gemilang

Saturday, January 16, 2010

Food Craving!!


Hujan lebat petang tadi.. Hujan2 ni yang menyebabkan aku tetibe food craving!! I'm craving for Potato Soup with Chicken and Mushroom + toasted garlic bread! Tak nak buat sendiri.. Nak yang Abah buat!!! huwaaaa...

Potato soup yang aku nak tu lebih kurang camni.. :)

Abah memang pandai masak Western food.. Yang paling aku suka Spageti Bolognese, soup yang aku tengah mengidam sekarang ni and lagi satu aku tak ingat nama masakan tu tapi sejenis sayur+ubi kentang + ayam.. Abah rajin masak Western food masa kitorang jadi penduduk Cameron Highlands.. Sebab kat sana senang nak dapat bahan-bahan yang fresh.. Sayur-sayur semua fresh.. Aku ingat lagi kitorang tanam carrot, strawberry and kobis depan umah.. :) Moment yang aku tak boleh lupa bila aku tarik carrot dari batas sayur tu.. perasaan yang sangat bes!haha..

Lupakan sekejap pasal potato soup.. Tiba2 aku rasa nak cite pasal Cameron Highlands.. hee.. aku pindah sana masa aku Darjah 3 sampai Form 2.. Aku ingat lagi masa mula2 sampai sana, aku excited gila! Masa tu dah malam.. Memang sejuk la.. pastu bila hembus nafas ada kuar asap.. tu yang menyebabkan aku excited terlebih!haha.. Siap cakap kt abah lagi,

"Abah, tak payah smoking dah la.. sebab tak smoking pun kua asap.."

Abah gelak je.. kiki.. First time aku mandi kat Cameron, aku menjerit.. sebab sangat sejukkkk! Terlupa nak on water heater.. terlupa yang aku ni berada di tempat yang sejuk.. haha.. Kat Cameron la aku jadi 'jakun' dengan ulat gonggok.. sebab ulat gonggok kat sana besar2 dan gemuk2!!eeeiii...geli!!!huhu..

Banyak kenangan kat Cameron Highlands.. Kalau nak cite semua, tak tau bila boleh abis.. hehe.. Tapi, aku memang suka duduk sana.. Mish that place!:)

Back to potato soup.. ngeeee! :p.. Serious aku betul2 nak makan soup tu sekarang.. Tapi nak yang abah buat.. Mengada tak?haha.. Last time aku balik, abah buat bbq.. Abah letak Coke dalam bahan2 bbq tu.. Sedap!!!:)


Family bbq! Masa ni dah tinggal sikit.. ;)

Next 2 weeks aku balik Karak!! Boleh request kat abah potato soup pulak.. hee.. Rindu abah..

6 comments:

nuhan said...

ayarkk baca n3 ni trus aku lapar..hahaha :p

peanutzz said...

wakaka...saja nk bg ko lapar..kiki..:p

nisa ~ shasha said...

isk tiba2 je i nak ajak u blk karak skang! hahaha.. jommm!

peanutzz said...

hahaha...jom2!!dh lama i mengidam ni..:p

noor afzan said...

nampak sedap huh..

peanutzz said...

dijamin sedap.. :)