Kibarkan Jalur Gemilang~!

Jalur Gemilang

Tuesday, March 29, 2011

Foooood


Minggu lepas balik rumah, sempat curik masa main masak-masak.. hehe.. Cik Ain suka masak sebab suka makan dan tengok orang makan.. hehe.. Teringat pulak dulu masa mula belajar buat cream puff, sian family Cik Ain terpaksa menelan creampuff yang xjadi.. hahaha.. Tapi bila dah ada rupa creampuff+rasa pun mmg rasa creampuff, sangat seronok!! Baru ada semangat nak cuba masakan lain pulak.. :)

Minggu lepas Cik Ain buat ni, *pic agak blur :(*

Eh, nampak macam buah oren je kan? Takkan buat buah oren kot.. hehe.. Bukan buah oren tu.. Cik Ain buat jelly oren! :)


Jeli oren!:)


Lepas buat jelly oren, Cik Ain main bakar-bakar pulak,

Shepperd Pie!! Pie ni sedap tau.. Tak rugi kalau cuba buat.. :)

Bila cerita pasal makanan ni, perut mula la berperang.. Lapar! waaa...

10 comments:

nuhan said...

a'ah mmg aku ingt buah oren ko potong2 tadi. macam sedap jeeeeeeee!! nakk!!

peanutzz said...

oh sila la ke sini cik hanum! aku leh buatkan khas utk ko! hahaha.. sila terharu!sila terharu! :p

nurul azida ahmad said...

sy nak jugak ain! cmne nak buat jeli tu n pie itu,.....

♥CIK SHA♥ said...

eh2..macam mana ain buat jeli oren tu..nak resepi!!!

peanutzz said...

hehehehe..

klu jelly oren tu tgk cni,

http://secubitgaramnor67.blogspot.com/2010/10/fruit-jelly.html

shepperd pie pulak tgk cni,
http://hazila.blogspot.com/search/label/Western

selamat mencuba puan2! eh silap, cik2.. kiki :p

nurul azida ahmad said...

ok la tu sebab masing2 bakal jd cik puan! hehehe. ok thanx for d info ain! :) mmmuah xoxo~

peanutzz said...

hehehe.. u're most welcome zda.. ade xoxo lg.. klasss!!kiki:p

xara said...

bawa la ke opis.. pastu jgn lupa orang opis sebelah.. hihihi

nisa ~ shasha said...

letakla recipeeeee!!

peanutzz said...

kak suri: next time ain bwk ye.. of kos tak lupa org sebelah! hehehe :)

nisa: u klik je link kat komen i atas tu.. hehehe.. i amik resepi dr situ..