Kibarkan Jalur Gemilang~!

Jalur Gemilang

Monday, December 28, 2009

Gelak Guling-Guling!

Last week aku balik Karak.. Ade kawan adik aku datang tdo umah.. Nama dia Mamat.. Nak dijadikan citer, Mamat ni rupenye suka mengigau.. huhu..

Hari Sabtu malam, adik-adik aku lepak kat ruang tamu sebab dorang nak tengok bola.. Aku awal-awal lagi dah masuk bilik.. ngantuk sangat.. Citer ni aku dapat tau esoknye.. Citer die cmni..

Dalam kul 2 am.. Mamat dah tdo.. 2 orang adik aku tak tido lagi.. tetibe Mamat jerit..

Mamat: "Hoh!Dah kene makan buaye!!!"

Adik aku yang duk atas kerusi pn terkejut dengan jayanya.. Maka, adikku bertanya pada Mamat..

Adik: "Sape kene makan buaye?"

Mamat: "Orang tu....die eksiden naik bot.. tu yang kene makan ngn buaye.."

Adik: "Camne leh eksiden?"

Mamat: "Entah cmne die bawak bot...terlanggar traffic light.. pastu terjatuh.. buaye pn makan la.."

Adik: "Terjatuh?Terjatuh dari mane?"

Mamat: "Dari Brunei sampai ke Perlis.."

Adik aku yang 2 orang tu dah tahan gelak.. Tapi dorang tak puas ati lagi.. Dorang pun meneruskan sesi perbualan ngan Mamat.. Tapi kali ini menjurus kepada soalan-soalan peribadi.. hehe..

Adik: "Encik, nama makwe encik sape?"

Mamat: "Entah la.. tak ingat pulak.."

Adik: "Makwe encik ade berape orang?"

Mamat: "uisyy..ramaiiiii...19 down syndrom!4 bisu!"

Part ni memang adik aku dah super duper nak tergelak.. Dorang tutup mulut ngan bantal.. tak puas ati lagi tu! haha..

Sambung lagi..

Adik: "Macam mane yang down syndrom leh jadi makwe pulak?"

Mamat: "Laa..ape susahnye.. kalau dorang down syndrom, saye syndrom down!"

Part ni adik-adik aku dah tak leh nak tahan... Dorang gelak giler.. bukan setakat guling-guling, tonggeng2 dah gelak.. haha..

Tetibe Mamat tersedar..

Mamat: "Woi!!!!!Korang kenekan aku ye???Kongajor!!!"

Adik aku gelak lagi.. dan lagi.. dan lagi..

Pagi esoknye, turn aku pulak gelak... dan gelak lagi...dan lagi...:p

Sekian..=)

5 comments:

nisa ~ shasha said...

memang gelak guling2 ok!
hahahaha..
u xde gmbr dia ke?

peanutzz said...

hurm...xde dalam Baby Shiba i ni..hihi..nti i cari gmbr die pastu tnjuk kt u..sabor2..:p

Anonymous said...

Huhuu....ape plak tetibe leh ada trafik light kt sungai.ape kejadahnye semua ini....!

peanutzz said...

ape kejadah???kan mengigau!isy3..

Rozy^^ said...

hahaha..lawak la mamat tuh..kem salam kat dia nnt..kekeke